Pralin med punsch

punch.jpg

Jag kommer ihåg de små chokladflaskorna som var fyllda med punsch man kunde köpa i kiosken. Vet inte om de finns kvar men dom var väldigt goda. Punsch är en smaksättning jag glömt bort, men plötsligt så kom jag på, att för mig är det en julsmak. Testade häromdagen att fylla en pralin med god ganache smaksatt med punsch. Åh så gott! I bland så får man tänka till lite på vad det finns för härliga julsmaker. Det blir lätt att man enligt tradition tar kanel, saffran och glögg som smaksättning i allt julgodis. Det finns ju fler smaker. Punsch, mandelmassa och mint är smaker jag minns från jag var liten. Måste testa mer av det.

Detta recept kan du använda dig av som fyllning i en pralin eller att hälla på en sockerkaka eller en kladdkaka. Riktigt gott! Om du vill rulla till en tryffel så tar du 200 gr choklad istället så går det utmärkt att rulla. Doppa sedan i mörk choklad och dekorera med strösocker så att det blir lite glittrigt.

Punsch-ganache

  • 1 dl grädde
  • 145 g mörk choklad
  • 1,5 msk punch
  •  25 gr smör
  1. Hacka chokladen och lägg i en burk
  2. Häll i grädden i en krastrull
  3. Värm grädden så att det blir många bubblor
  4. Häll den varma grädden över chokladen och rör om så att allt smälter och blir mörk och blankt
  5. Tillsätt smöret i små klickar och rör
  6. Tillsätt punschen
UncategorizedUlrica Grahl