Mörk härlig chokladfudge med torkade bär och nötter
Kondenserad mjölk är verkligen en av mina favoritingredienser så här i juletid när jag gör julgodis. Det är smidigt att använda och blir alltid jättebra resultat. I lördags gjorde jag en mörk chokladfudge med torkade bär och nötter. Jag brukar skära fudgen och kola i bitar men denna gång skopade jag upp den i fina små formar. Det går att variera detta recept hur mycket som helst, marschmallow, torkade fikon, jordnötter, pistaschnötter eller kanske sönderklippta bilar eller skumtomtar.
370 gr mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
25 gr smör
ca 150 gr Torkade bär och nötmix ICA
Värm mjölken på låg värme i en kastrull
Tillsätt chokladen och rör om
Tillsätt smöret och låt allt smälta ihop
rör ner bär och nötblandningen
lägg i små formar
låt stelna i rummet ca en timme