Minttryfflar

spritsad-tryffe.jpg

I går kväll satt jag och funderade på vad jag vill göra för julgodis till mig själv och familjen i år.  Praliner med olika fyllningar, knäck,  lakritsfudge är ett måste i huset Grahl men sen var jag tvungen att fundera en stund. Jag älskar mint i alla dess former. Allt från vanliga polkagrisar till praliner med mintfyllning. Det ser lite extra handgjort och vackert ut om man spritsar kakor eller choklad. Dekorerar enkelt med en liten pärla på toppen. Denna spritsade tryffel gjorde jag i förmiddags.  Smaksatte med Minttu men du kan byta ut den mot Whisky eller kanske Amarula. Engångs spritspåsar hittar du på ICA (Topits) 19:- för 10-pack. 3 tyller följer med. Toppenbra.

Denna tryffel är helt klart en favorit från och med nu. Den smälter helt underbart i munnen och är len och mjuk i smaken. mums!

Spritsade minttryfflar

  • 1 dl grädde

  • 200 g mörk choklad

  • 1 msk Minttu

  • 25 gr rumsvarmt smör

  • Strösselpärlor, soft

  1. Finhacka chokladen och lägg i en burk

  2. Häll i grädden i en krastrull

  3. Värm grädden så att det blir många bubblor

  4. Häll den varma grädden över chokladen och rör om så att allt smälter och blir mörk och blankt

  5. Tillsätt de rumsvarma smöret i små klickar och rör

  6. Tillsätt Minttu och rör om så att allt blandas

  7. Låt stå i rummet ca 1-1,5 timme så att det stelnar till lite och kan spritsas

  8. Spritsa ut på bakplåtspapper och dekorera med en pärla

  9. Förvaras i tätslutande burk i kylen