Lakritstryfflar
Detta recept är verkligen för alla som älskar lakrits. Så galet goda tryfflar som nästan är beroendeframkallande. Du kan också använda detta recept att ha på en kladdkaka eller sockerkaka. Supergott!
Lakritstryfflar
20-25 st
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk lakritspulver eller hockeypulver
220 g mjölkchoklad (eller 170 gr mörk choklad)
180 gr mjölkchoklad till doppning
1 msk lakritsströssel till garnering
Finhacka chokladen och lägg i en skål
Koka upp grädden och lakritspulvret så att du ser att det bubblar ordentligt
Häll den heta blandningen över den finhackade chokladen.
Rör tills all choklad smält.
Låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet ca 1,5 timme
Rulla små tryffelkulor och låter dem återigen stelna i kylen 20 minuter.
Hacka chokladen till doppningen och lägg i en skål
Smält chokladen i mikrovågsugn. 25 sekunder, ta ut o rör om, 25 sekunder, ta ut o rör om.
Upprepa flera gånger eller tills all choklad smält.
Doppa tryffelkulorna i chokladen och dekorera m lakritsströssel
Låt stelna i kylskåp ca 10 minuter
Förvara i kylskåp i burk med tätslutande lock
Hållbarhet ca 10 dagar.