Chokladdoppade jordgubbar
Chokladdopade jordgubbar är verkligen lyxigt tycker jag. Både att se på och äta. Passar perfekt på ett buffébord eller till en dessert.
Det är något speciellt med jordgubbar och choklad. Så supergott helt enkelt. Jag brukar oftast doppa i vit choklad och kokos och mjölkchoklad eller mörk choklad och hackad mandel. Lägga upp på ett fint fat eller en skål på fot och ställa mitt på bordet.
Chokladdoppade jordgubbar
2 liter jordgubbar
200 g vit choklad
200 g mjölkchoklad
1 dl riven kokos
1 dl hackad mandel
Skölj jordgubbarna och torka med hushållspapper
Ställ jordgubbarna i kylen 30 minuter
Grovhacka chokladen och lägg i burk
Smält chokladen i mikrovågsugn, 30 sekunder åt gången x 4. Rör om mellan varje gång och upprepa tills allt är smält
Doppa jordgubbarna i chokladen och därefter direkt i den rivna kokosen eller mandelhacket
Ställ in dem10 minuter i kylen.
Servera och njut!