Veganska kardemummabullar
Jag gillar att testa nya saker, därför bakade jag i dag veganska kardemummabullar. Jag var lite tveksam om det funkade med havremjölk och om det skulle bli lika goda som de jag brukar göra men det gick strålande. Barnen älskade bullarna, så här kommer receptet.
Veganska kardemummabullar
150 g mjölkfritt margarin
5 dl havremjölk
50 g, jäst för söt deg
1,5 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
ca 1,4 l vetemjöl
Fyllning
100g margarin
3 tsk kardemumma
1/2 dl strösocker eller 1 dl florsocker
Smält margarinet och värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l.
Tillsätt socker, salt och kardemumma.
Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, cirka 3 minuter med maskin eller 5 minuter för hand, tills den känns smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie eller handduk i cirka 30 minuter.
Arbeta ner degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång bit
Rör ihop ingredienserna till valfri fyllning och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle eller långa remsor och snurra.
Baka i ugn 240 grader ca 6 minuter
Låt bröden svalna på galler.
Njut