Chokladfudge med mandel och flingsalt

Fudge-med-havssalt.jpg

Jag måste erkänna att choklad är inte bara mitt yrke, det är en del av mitt liv. Älskar choklad i alla dess former. Nu är det snart adventstid och jag har laddat med många goda recept som jag kommer att dela med mig av de närmsta tiden. Om du jobbar inne i Stockholm så är du välkommen att besöka mig på NK, Ljusgården där jag signerar min bok nu på fredag den 1 december 15-18 samt lördagen den 2 december kl 13-16. Jag bjuder självklart å godsaker från min bok.

Ett riktigt gott recept är Chokladfudge med mandel och havssalt. Enkelt att göra och supergott. Grunden med knäcksmeten fixar man smidigt i micron och när knäcken har 122 grader så häller jag i den hakade chokladen och rör om. Därefter häller jag i den hackade mandeln och saltet. Skopa upp i fina formar eller på ett bläck och skär sedan fyrkantiga bitar. Man kan variera detta recept med att hälla i nötter, torkad frukt, solrosfrön eller mini-marshmallows.

Chokladfudge med mandel och flingsalt

  • 1 dl grädde

  • 1 dl sirap

  • 1 dl socker

  • 150 gr mörk choklad

  • 1 dl mandel

  • 2 tsk flingsalt

  1. Häll i grädde, sirap och socker i en stor skål.

  2. Värm i micro ca 6 min (ta ut efter 1 minut och rör om).

  3. Hacka mandeln.

  4. När knäcken blivit 120-122 grader, (eller gör kulprov) häller du i den hackade chokladen och rör om.

  5. Häll sedan i den hackade mandeln och flingsaltet.

  6. Bred ut på bakplåtspapper eller i formar.

Uncategorized, FudgeUlrica Grahl