Vaniljpannacotta med hallon och champagnegelé
Nytt år med många smaker. Tänk att det är så underbart med desserter och goda smaker. Jag har verkligen sett framemot detta nya år. På något sätt så tillåter ett nytt år nytänk och med nya idéer. Man tillåter sig att tänka och planera lite mer i början av året. Jag har redan köpt en färgstarkt block där jag ska skriva upp min idéer för 2017 och sedan målplanera på bästa sätt.
Häromdagen så gjorde jag en god dessert med hallon och champagnegeé på. Kokade en vaniljpannakotta med denna goda gelé. Detta med syrliga, vårliga smaker gör att jag verkligen känner att jag kommer att göra väldigt mycket efterrätter just detta år. Så underbart det är att avsluta en måltid med just en efterrätt. Alla blir liksom fulländat.
Vaniljpannacotta med hallon och campagnegelé 4 pers.
2 dl vispgrädde
75 gr vit choklad
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st gelantinblad
Lägg gelantinblanden i en skål kallt vatten i 10 minuter
Koka upp grädden, strösockret och vaniljsockret
Lägg i de urkramade gelantinbladen och rör om tills allt löst sig
Häll den hela gräddblandningen över de finhackade chokladen och rör om så chokladen smälter
Häll upp i burkar eller i små portionsglad
in i kyl i en timme
Champagnegelé
1 1/2 gelatinblad
1 1/3 dl champagne/mousserat vin eller cider
1 dl passerade hallon
1/3 dl strösocker
Lägg gelantinbladen i kallt vatten 10 minuter
Koka upp champagne/mousserande vin eller cider, passerade hallon och strösocker.
Tillsätt gelatinbladen, som får smälta.
Låt svalna till ca 30°C så att vaniljkrämen inte smälter.
Häll försiktigt gelén över den stelnade vaniljkrämen. Ställ i kylen och låt stelna minst 2 timmar.
Garnera med färska bär.