Chokladbeskvier till julfikat
I juletid så vill jag ha det där lilla extra goda kakorna, till kaffet. Vi brukar enligt tradition baka syltkakor, formar med hjortronsylt och mormors struvor som jag älskar. I år blir det också goda chokladbeskvier. En liten beskvi med god smörkräm som bara smälter i munnen är ju perfekt som avslutning på en god julmiddag. Här kommer ett gott recept
Chokladbeskvi
ca 30 st
150 g mandelmassa
1/2 äggvita
chokladfyllning
150 g mörk choklad
1 msk smör
3/4 dl vispgrädde
Garnering
200 g mörk choklad
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt
Riv mandelmassan
Vispa äggvitan lätt och blanda men den rivna mandelmassan
Klicka ut på plåten och platta till lite med mjölad mand
Grädda i ugn på 175 grader i 10-12 minuter
Lossa dem från bakplåtspappret medan de är varma.
Låt svalna
Mält chokladen
Koka upp smör och grädde och häll över den smälta chokladn
Låt fyllningen står svalt en stund så att den blir lite fast
Bred på den lite toppigt på kakorna
Ställ i kyl 1 timme
Doppa sedan kakorna i chokladen så att fyllningen täcks