Cupcake med blåbär och choklad
Att samlas några vänner en söndagseftermiddag och ta afternoon tea, är verkligen mysigt så här års. Jag brukar ha scones, olika goda ostar och marmelader, men också många goda små kakor. Cupcake passar perfekt tycker jag, eftersom dom är så fina, det blir liksom samma stil. Kanske koka en egengjord lemon curd. Jag ska verkligen försöka pausa livet mellan varven, nu i vinter. Att träffa några vänner på Tacobar en onsdag kväll eller bjuda ihop några vänner en söndagseftermiddag, som man kanske inte träffar så ofta. Det är ju inte bara jag som kommer att ha mysigt en sådan stund, utan alla gäster också.
Att få sitta en stund och småprata om livet och framtiden. Kanske planera en härlig utflykt under våren eller bara försöka förstå varandras kamp att få ihop livet med jobb, familj, matlagning och läxläsning. Eller att förstå varandras kamp att inte få ihop det. Ett samtal betyder så mycket. Jag älskar tillsammanstiden. Nu är det dags att planera en mysig afternoon tea som värmer sinnet, i vinterkylan.
Cupcake med blåbär och choklad 12 cupcake eller 30 minicupcake
3 ägg
1 1/5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1,5 dl blåbär
1 dl hackad mörk choklad
2 tsk bakpulver
Blåbärsfrosting
60 gram rumsmjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vanilj
1/3 dl blåbär
100 gram Philadelphiaost
Värm upp ugnen till 175 grader
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken
Blanda smör/mjölkblandningen med äggsmeten.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
Lägg i blåbären och den hackade chokladen i smeten
Skopa upp smeten i formarna.
Fyll dem till 2/3 med smet
Grädda dina goda Cupcake i mitten av ugnen ca 15-18 minuter.
Låt svalna innan du spritsar på frostingen
Frostingen
Vispa den rumsmjuka smöret med florsocker, vaniljsocker, mixade blåbär och phipadelphiaost.
Spritsa eller bred ut frostingen på de svalnade cupcakesen.
Garnera med vackert strössel eller färska bär