Apelsinchoklad

apelsin.jpg

Det finns vissa smaker jag verkligen tycker om. En av dem är apelsinchoklad. Att göra en pralin med en ganache med apelsinchokladsmak är gudomligt gott. Eller kanske en chokladkaka med apelsinsmak. Ibland behöver man inte krångla till det så mycket utan bara skala en apelsin, koka upp 1 dl grädde och hälla den heta grädden över den finhackade chokladen (ca 150gr) röra om tills allt är mörk och blankt. Sedan bara doppa de kalla apelsinklyftorna i den varma chokladen. Åh så gott! I dag är det fredag och en helg ligger framför. En helg med en hel del jobb, eller kanske bara umgås med familj eller vänner. Det brukar alltid bli så att någon under lördagen frågar "har vi något gott till kaffet idag". Det är så snabbt gjort då att baka en god chokladkladdkaka med apelsinsmak. Garnera med skivad apelsin uppe på eller kanske en chokladfrosting med apelsinsmak.

Apelsinchoklad-kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g mjölkchoklad
  • rivet skal av 2 apelsiner
  1. Tvätta en apelsin
  2. Smält smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna samt rivet skal av apelsinerna
  4. Smöra en form med löstagbar botten
  5. Häll upp smeten
  6. In i ugnen 175 grader i 18 minuter
  7. Skiva apelsinen och dekorera uppepå kakan
  8. Njut!
UncategorizedUlrica Grahl