Sockerfria supergoda Bounty

bounty.jpg

I dag fick jag riktigt sug efter något godisaktigt med kokos, så jag gjorde supergoda bounty. Inget socker och inget stevia. Jag tycker inte att det behövs, trots att många recept innehåller sötning. Kokos är så sött i sig själv så att det räcker. Jag älskar kokos i alla dess former. Kokoskakor, kokospaj, kokoschips och rostad kokos i en pralin, ja allt som innehåller kokos.

Detta recept är så smidigt att göra och kvällen är räddad. Lyxigt lördagsgodis med härliga ingredienser. Dessa kommer att bli en favorit hos mig närmsta tiden känner jag på mig.

Hoppas du får en skön helg och kan unna dig att slappa lite och kanske njuta av lite nyttiga godsaker.

Ulricas Sockerfria Bounty

  • 25 gr kokosolja

  • 1/2 vispgrädde

  • 1/2 dl Kokosgrädde, Coconut Cream

  • 1 kryddmått vaniljpulver

  • 100 gr kokosflingor

  • 50 gr mörk choklad 85-90%

  • 1 1/2 msk kokosolja till chokladen

  • Kokoschips till dekor

  1. Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull.

  2. Tillsätt kokosgrädde, vispgrädde, vaniljpulver och kokos, låt det sjuda sakta en minut under omrörning.

  3. Ställ svalt en timme och forma sedan smeten till bollar.

  4. Ställ in bollarna 5 minuter i kylen medans du smälter chokladen.

  5. Smält chokladen och kokosoljan försiktigt i micron. 25 sek x 4 ta up och rör om mellan varje gång

  6. Doppa kokosbollarna i den smälta chokladen och garnera med kokoschips

  7. Förvara sedan i kylen.