Sockerfria supergoda Bounty
I dag fick jag riktigt sug efter något godisaktigt med kokos, så jag gjorde supergoda bounty. Inget socker och inget stevia. Jag tycker inte att det behövs, trots att många recept innehåller sötning. Kokos är så sött i sig själv så att det räcker. Jag älskar kokos i alla dess former. Kokoskakor, kokospaj, kokoschips och rostad kokos i en pralin, ja allt som innehåller kokos.
Detta recept är så smidigt att göra och kvällen är räddad. Lyxigt lördagsgodis med härliga ingredienser. Dessa kommer att bli en favorit hos mig närmsta tiden känner jag på mig.
Hoppas du får en skön helg och kan unna dig att slappa lite och kanske njuta av lite nyttiga godsaker.
Ulricas Sockerfria Bounty
25 gr kokosolja
1/2 vispgrädde
1/2 dl Kokosgrädde, Coconut Cream
1 kryddmått vaniljpulver
100 gr kokosflingor
50 gr mörk choklad 85-90%
1 1/2 msk kokosolja till chokladen
Kokoschips till dekor
Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull.
Tillsätt kokosgrädde, vispgrädde, vaniljpulver och kokos, låt det sjuda sakta en minut under omrörning.
Ställ svalt en timme och forma sedan smeten till bollar.
Ställ in bollarna 5 minuter i kylen medans du smälter chokladen.
Smält chokladen och kokosoljan försiktigt i micron. 25 sek x 4 ta up och rör om mellan varje gång
Doppa kokosbollarna i den smälta chokladen och garnera med kokoschips
Förvara sedan i kylen.