Jultryfflar med årets glögg

Blossa-tryfflar.png

Härligt med ett riktigt dignande dessertbord till jul. Allt från fruktsallad till små goda tryfflar och praliner. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska välja att fylla bordet med, det finns så mycket jag vill tillverka till oss i familjen så här till julen, men mycket choklad blir det så klart.

Några av mina goda recept på Årets jultryfflar som finns på Folk o Folks goda hemsida och ett av dom kommer här också. Årets glöggtryfflar så underbart goda med glöggmarinerade russin inuti som förstärker smakerna.

Om du önskar köpa min bok ”Choklad för själen” till någon i julklapp så är det bara att svänga förbi innan julafton. Pris 180kr. Ring eller sisa innan så att jag är på plats. Tel. 070-7711193

Trevlig fredag så hör i juletid!

Årets glöggtryfflar 

ca 20-25 st

Ingredienser:

1 dl vispgrädde 250 g mjölkchoklad  1/2 dl russin 1 1/2 msk Blossa 17 200 g mjölkhoklad till doppning 1 1/2 dl mandelspån

Gör så här

  1. Lägg russin i ett glas och tillsätt glöggen. Marinera ca 4 timmar

  2. Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.

  3. Koka upp grädde i en kastrull.

  4. Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.

  5. Rör om tills all choklad smält.

  6. Tillsätt de marinerade russinen.

  7. Låt tryffelsmeten stelna i kylen ca 2 timmar.

  8. Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.

  9. Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.

  10. Smält den i mikrovågsugn. 25 sekunder, ta ut o rör om, 25 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.

  11. Doppa tryffelkulorna i chokladen och dekorera med mandelspån.

  12. Låt stelna i kyl 30 minuter.

  13. Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.

  14. Hållbarhet ca 10 dagar.