Jordgubbar marinerade i Grand marnier
Förr när vi tillbringade somrarna på Öland så var vi alltid ett stort gäng som bokade bord på restaurangen Lammet & Grisen. Underbar mat i utomhusmiljö och desserten var alltid marinerade jordgubbar. Häromdagen blev jag påmind av min son, att just den desserten är ju magisk god. Så i fredags bjöd jag på detta när vi hade gäster. Det kommer verkligen bli en av mina sommarfavoriter. Så sommarfräscha smaker. Godast är det om man lägger jordgubbarna i marinaden 4 dagar innan.
Jordgubbar marinerade i Grand marnier
1 liter jordgubbar
2 msk strösocker
1 dl Grand marnier
Skölj och dela jordgubbarna i fyra delar och lägg i burk
Blanda ner strösocker och Grand marnier.
Rör om några gånger om dagen så att allt marineras
Serveras med god glass
Häll gärna en extra skvätt Grand marnier över innan du serverar för att förstärka smakerna :)