Höst och påsk denna vecka hos Idérika
Denna vecka har varit mycket varierande. Allt från tillverkning av goda praliner till fotografering och påskreportage. En tidning var här och skulle göra ett gott påskreportage med trerättersmiddag. Tre sidor i tidningen då jag maxar underbar påskmat och goda recept. Fram med allt påskpynt. Löva av björkris så att det blev ett fint vårigt påskris med gula ägg. Sminkning av påskkärringar och våriga blomuppsättningar. Fotografen var strålande och reportern erfaren. Riktigt kul men mycket stress då den vackra glasstårtan höll på att smälta bort. Nej bort med påsken nu och in i höststämningen. Nu är det höst på riktigt. Jag tänder ljus varje kväll och i helgen blir det inköp av pumpa för att den 10-åriga sonen ska få dekorera. Ska köpa ananas och marshmallows till morgondagens dessert. Skär kuber av ananas och doppa i smält choklad. Bättre kan det inte bli. mums!
Njut av ananas och marshmallows
Hacka den mörka chokladen och lägg i bunke. Smält den i micron 30 sekunder åt gången, ta ut och rör om mellan varje. Upprepa detta 4 gånger så får du en underbar smält choklad. Skär sedan kuber av färsk ananas och lägg i skål. Jag brukar också ta marshmallows och mandarinklyftor. Sätt detta mitt på bordet och låt gästerna njuta.