Gott till glöggen
Häromdagen så gjorde jag riktigt goda glöggsnurror. Jag skulle ha några goda vänner på glögg och ville ha något mer än bara praliner. I detta hus så blir det lätt mycket choklad som huvudingrediens Dessa var så goda och lätta att fixa till. Riktigt roligt att doppa dem i pepparkakssmulor. Jag älskar ädelost så detta passar mig perfekt. Pepparkakssnurror med ädelost
- 100 gr smördeg
- 100 gr ädelost
- 1/2 dl finhackad vit choklad
- 1 dl krossade pepparkakor
- 1 ägg
- ugnen ska vara på 200°
- Krossa pepparkakorna, kavla ut smördegen till dubbel storlek
- Smula sönder ädelosten och den finhackade chokladen över smördegsplattorna. Vik ihop den dubbelt. tryck till lite.
- Pensla på med de uppvispade ägget. Skär remsor
- Doppa remsorna i papparkakskrosset och snurra remsorna.
- Lägg dem på plåt och grädda i ca 10 minuter