Fira geléhallonens dag
När jag var liten älskade jag dessa små söta geléhallon. Så där syrligt söta och jättegoda. Blandade ofta med jordnötter i en skål som lördagsgodis. Av någon anledning så tyckte jag då, när jag var liten att det var det optimala lördagsgodiset. Sedan när jag själv fick barn använde jag ofta geléhallon och godisbilar till geléer och fyllningar i barntårtor till kalasen. Barnen älskade dem.
En av dessa söta små desserter eller fyllningar är denna med grädde, geléhallon och smulade digestivekex.
Godisdessert i glas
15 geléhallon
2 dl grädde
2-3 digestivekex
4 geléhallon till dekor
Smula söder digestivekex och lägg smulorna i 4 små glas
Häll i grädden och geléhallonen i en kastrull
Värm under omrörning på svag värme tills allt smält
Häll upp i 4 små glas
Låt stå i kyl 2 timmar tills det stelnat. (Ibland stelnar det fortare)
Tag fram 10 minuter innan servering
Lägg på ett hallon på varje. Njut!