Dessertmästarna

dessertmästarna1.jpg

Häromdagen såg jag på Dessertmästarna på kanal5. Jag är inte så duktig att titta på tv men detta är ett program som verkligen inspirerar mig. Jag har gått kurs i pralintillverkning hos glada Per Bäckstöm, så jag håller tummarna för honom. Han är en sann inspiratör och alltid glad. Här nedaför finns ett av hans goda recept som han gjorde avsnitt 5. Vill du se Dessertmästarna så finns alla avsnitt på  www.kanal5play.se Per Bäckström Amadeus-mumsbitar, Dessertmästarna

Choklad brownie med valnötter 100 g smör 200 g strösocker 32 g Ögon cacao 25 g ljus sirap 100 g ägg 65 g valnötter hackade

Smörj formar och fyll till hälften eller smörj en sockerkaksform och skär efter gräddning. Grädda på 165 grader i ca 12-15 minuter, beror på formens storlek. De ska vara lite kladdiga när man tar ut dem från ugnen men med krusig yta.

Pärontärningar i portvinsgelé Koka päron tärningar i portvin med stjärnanis och socker. Tillsätt gelatin som lagts i kallt vatten i minst 10 minuter. Ta 5 g gelatin till 300g vätska Ställ att stelna i kyl. Skär önskad storlek och lägg på din brownie.

UncategorizedUlrica Grahl