Chokladbiskvier är en riktig favorit till kaffet tycker jag. Eftersom jag älskar smörkräm och choklad så kan jag ibland längta efter dessa godingar.
Oftast brukar jag göra dessa små och frysa in. Det är enkelt att “råka” gå förbi frysen och ta en när man är riktigt sugen men bäst är ändå till fikastunden tycker jag.
Chokladbiskvier
ca 20 st små
Botten
200 g mandelmassa
1 äggvita
chokladfyllning
150 g mörk choklad
1 msk smör
3/4 dl vispgrädde
Garnering
200 g mörk choklad till doppning
Värm upp ugnen till 175 grader
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt
Riv mandelmassan
Vispa äggvitan lätt och blanda men den rivna mandelmassan
Klicka ut små bottnar på plåten och platta till lite
Grädda i ugn i 10-12 minuter
Ta bort dem från bakplåtspappret medan de är varma
Låt svalna
Hacka chokladen och lägg i en skål
smält chokladen i micro, 30 sekunder x 3. Ta ut och rör om mellan varje gång
Koka upp smör och grädde och häll över den smälta chokladen
Låt fyllningen stå i kylskåp en stund så att den blir lite fast
Bred på den lite toppigt, på kakorna
Ställ i kyl 1 timme
Hacka chokladen till doppningen och lägg i en skål
smält chokladen i micro, 30 sekunder x 3. Ta ut och rör om mellan varje gång
Doppa sedan kakorna i chokladen så att fyllningen täcks
Njut!